mandag, januar 21, 2008

Praksis.... Igjen..!

Praksis er i gang... Igjen... En uke har gått og da er det "bare" 4 igjen... Ikke meninga å være negativ, men det er et par ting som gjør at jeg ikke syns praksis er kjempegøy (dette er satt litt på spissen for å få fram poenget, alle praksisperioder er forskjellige ;) ).

1. Man må stå opp tidlig hver dag... Jeg sliter veldig med å stå opp, og drøyer det lenger og lenger hver dag, noe som til slutt kommer til å ende opp med at jeg ikke rekker bussen :P

2. Man kan ikke være syk. Å være syk i praksis betyr at man må ta igjen masse senere, alene, og siden HiO er så "flinke" på informasjon kan man plutselig ende opp med å ikke få det godkjent fordi man skulle levert inn ett eller annet eller fordi man ikke har gjort det man burde visst at man skulle. Derfor møter man opp i praksis med både feber og kvalme eller uten stemme...

3. ...For i praksis er man nemlig garantert å bli syk. Spesielt på de lavere trinnene der forkjølelse og snørr er veldig utbredt.

4. Man kan ikke ha en dårlig dag. Som lærer må du være 100% tilstede hele tiden, du skal være blid og glad og motiverende og engasjerende og omsorgsfull og vennlig og bestemt og rettferdig osv osv.

5. Du blir hele tiden vurdert og det forventes at du skal forbedre deg fra gang til gang. Hele situasjonen er egentlig ganske kunstig, der du skal stå og undervise, og en lærer og 3 studenter sitter og ser på og vurderer alt du gjør. Her er det bare å passe seg, for alt fra hvor du ser til hva du fikler med blir vurdert.

6. Studenter blir sett på som et friskt pust i skolen, og derfor forventes det at du finner på noe kreativt og nytt relativt ofte. Ikke kom med den gamle læreboka her nei ;)

7. Som lærerstudent må du levere leksjonsplaner til hver time. Dette blir endel ekstra jobb, og er ikke noe ferdigutdannede lærere driver med.

8. Høgskolen syns vi studenter har det altfor lett i praksis, og setter derfor opp ekstra krav og oppgaver som vi må gjennomføre i perioden. Kjempegøy tenker de, ikke så kjempegøy tenker vi som må sitte og lage tungvinte læringsstier...

9. Praksis betyr farvel til det sosiale liv, sånn utenom helgene.

10. Praksis byr på problemer i forhold til jobbing for de som prøver å tjene nok penger til å klare seg som student...

Heldigvis er det også noen positive sider med praksis ;) Det er kjempegøy å undervise når elevene er engasjerte! Denne perioden har vi krav om å gjennomføre et prosjekt eller en storyline. Vi har valgt å ha en storyline om miljø som skal gå over 3 uker. Vi har laget et borettslag som heter Fyllesvingen, der vi kommer til å ha forskjellige hendelser fra dag til dag, knyttet sammen med relevante fagsløyfer. I dag fikk elevene lage hus og mennesker som skal bo i Fyllesvingen og de var veldig engasjerte :) Spent på hvordan det utvikler seg, ettersom jeg aldri har vært med på en hel storyline før. Artig å prøve nye metoder, men jeg skjønner hvorfor lærere ikke bruker storyline så ofte, det krever MYE planlegging og tar lang tid å gjennomføre!

3 kommentarer:

9na sa...

Hmmm... Da jeg var student tenkte jeg at livet etterpå bare MÅTTE bli enklere... Od DET BLE DET...! Gled deg...! Klem...

Anonym sa...

If you would like to get ready for 1 the your oven appear too big.

Convection microwave roasted is different than doing similar opportunity in a older stove, around the doesn't have to be complex. It can be raised for steaming, roasting maybe de-frosting.

Visit my blog ... non pop up toasters ()

Anonym sa...

Such things as bulgaria blocks, nachos, Microwave oven Various
meats Sections. Risky found on Alabama Safa's growing record: Popcorn Hen. Is by using idea appears of precisely how huge are you going to broil meat literally? I would say the leadership check out to always pass how the company's
heating systems guidelines, maybe even including the laying degree even after preparing food .
. . this helps the interior high heat within the foods to smooth out
in addition to carry on and surge.

My site :: french toast oven baked