onsdag, januar 09, 2008

Nytt år, nye muligheter osv osv

Så er vi allerede et stykke inn i det nye året...

Nyttårsaften feira jeg og Christopher med Gine, Espen og Preben. Det ble kalkun og litt fyrverkeri, TP- og Xbox-spilling og miming, hehe... Veldig koselig :)

Fredag var det skolestart, ny norskmodul med ny norsklærer. Virker hittil veldig bra, hatt noen tankefulle dager etter diskusjoner, blant annet om hvorvidt det er hensiktsmessig å bytte læreplaner så ofte. Før den gamle læreplanen er realisert og elevene har fått de nye bøkene, er planleggingen av en ny læreplan allerede i gang. Og elevene blir forsøkskaniner... Ellers har vi snakket mye om at norske elever gjør det så dårlig, blant annet i matematikk, naturfag og lesing, i forhold til de landene vi liker å sammenligne oss med. Kan være mange grunner til det... Både PISA og PIRLS viser et sjokkerende resultat, men man bør jo også rette fokus på hva disse prøvene egentlig tester... Jaja, alle har vel en mening om hva som er grunnen til at det går dårlig og hvem som har skylda... Jeg gleder meg i hvertfall til videre undervisning i utvikling av literacy :)

Dessverre har vi ikke bare hatt norsk, noen smarte hoder på HiO har funnet ut at det er fint å lage fellesforelesninger knytta til praksis som er obligatoriske for da mååå jo alle komme. Det som er så synd er at disse er helt utrolig irrelevante i forhold til praksis og det er lite motiverende for oss som skal bli lærere å måtte finne oss i å møte opp på disse. I går var det en forelesning og bærekraftig forbruk (som vi forøvrig har hatt før) og i dag var det om personvern. Jeg håper de tar et hint når de ser at halvparten går etter første time. Hvorfor ikke sette opp forelesninger om f.eks. didaktikk, konfliktløsing, vurdering eller rett og slett la oss ha våre egne fag som i hvertfall føles litt mer meningsfylt... Blir litt frustrert, huff...

Ellers har jeg gjort mye koselig i det siste også, på mandag var jeg hjemme i Odalen en svipptur, kjempekoselig å se de hjemme, enda det bare var en liten stund... I går var jeg med og hjalp Christopher på mekkelokalet og i dag har vi vært med Gine og Espen på Peppes :) Må finne på noe morsomt og sosialt nå, før praksisperioden begynner i neste uke og varer i 5 uker framover, for da blir det ikke så mye tid til annet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hyggelig å ha besøk av deg også, jenta mi.

Norsk skole er ikke så ille som media vil ha det til, men den kan selvfølgelig bli bedre. :)

Hilsen fra mamma