mandag, desember 31, 2007

Jula i år :)

Lille julaften dro jeg og Helge hjem til Odalen for å feire jul :) Vi hadde med oss Pusetatten og Solan og Ludvig, og hjemme ventet Fant, Muffe, Tussi og et nytt midlertidig familiemedlem; gravide pus. Det er nemlig sånn at mamma og pappa har fått besøk av en pus som ganske sikkert er gravid... Og stakkaren kunne jo ikke sitte ute og fryse, så den bor nå litt på kjøkkenet og litt på Astrids rom... Det ble mye dyrekos denne jula og det syns jeg er kjempekoselig! Lille julaften kom også onkel Morten og farmor på besøk, og det ble julegrøt med mandel i, som er tradisjon hos oss. Jeg fikk mandelen!!! Premien var i år en stor eske med After Eight og den delte jeg med de andre mens vi så på grevinnen og hovmesteren. Etterpå var det inn med juletre og pynting av det, noe Fant syns var veldig morsomt. Solan og Ludvig fikk låne et kjempestort bur, med masse høy i bunnen, og jeg tror de trivdes veldig godt... Tenk å få bo i sin egen mat :P

Gravide pus :)
Solan og Ludvog koser seg i stort bur :)
Julegrøt lille julaften :)
Julaften gikk stille og rolig for seg. Jeg hadde sovet minimalt og det var ikkeno problem å stå opp tidlig etter å ha tilbrakt natta i køyesenga sammen med Astrid. Det var mildt sagt trangt :P Men da var det jo koselig å stå opp og se på barneTV på morgenen :) Mamma lagde namnam ribbe og vi skrelte masse poteter. Brun saus på poteten i år også, hehe... Etterpå pakket vi opp pakker og jeg tror alle var veldig fornøyde, det ble i hvertfall jeg :) Fant fikk åpne den første pakken, men han var sliten stakkar og ikke interessert i det hele tatt... Men når jeg hjalp han med å åpne ble han helt i hundre, ikke pga godteriet i julestrømpa, men pga et snømannhundebein som lagde pipelyder!

"Pappa kan jeg væææærsåsnill å få en liten ribbebit?" (Ser på med dådyrøyne og hodet på skakke)


Skuffa over ikke å få noe...En liten bit kan vel ikke skade? Det er jo bare jul en gang i året ;)
Pakkene ligger klare under juletreet!Fant er ikke interessert i pakken sin i det hele tatt...!
...Før han får den ferdig pakka opp ;)1.juledag ble den fantastiske julefrokosten servert... Vi spiste alt vi orka, og litt til :) Fant snappet til seg en ribbebit, hehe... Solan og Ludvig fikk agurk og var helt i himmelen :) Etterpå ble det testing av gaver, og da spesielt spill... Ingrid hadde fått DVD-Cluedo, og Ingrid og Astrid fikk DVD-Atmosfear av meg og Helge (som viste seg å være litt vanskelig å forstå)... Jeg fikk 90-tallet-TP av mamma og pappa (som jeg ønska meg!!) og pappa vant såvidt, hehe... The Julekalender-spillet fikk jeg også, og Geni i lommeformat :) Utpå kvelden viste pappa meg en spillside på nettet der man blant annet kunne spille poker... Jeg ble helt imponert over hvor flink han og Astrid er i poker! Jeg, Astrid, pappa og onkel Morten satt oppe til langt på natt og spilte :)

Julefrokost!!! Namnamnam!!! :)2.juledag ble det mer spilling, og mammas julemiddag; melkesuppe og lutefisk :) På kvelden satt jeg på med onkel Morten og farmor til Oslo. Veldig koselig å se Christopher igjen, men litt nedtur å komme tilbake til Oslo... Her er det ingen julefrokost, ingen julestemning, ikke juletre, ingen å spille brettspill med, ingen Fant, og ikke minst savner jeg familien min veldig... Mulig jeg tar meg en tur hjem igjen i nærmeste framtid :)

Ellers har vi vært i Fredrikstad på hytta en tur, sett på film og spist god mat... Kjøpt ny brukt oppvaskmaskin etter at den gamle dessverre takket for seg, og vært i Sverige en liten tur. Det har blitt litt spilling på nettet sammen med Astrid (Pokerkongen), og ellers avslapping og en liten joggetur :) Alt i alt er jeg veldig fornøyd med jula, og nå gleder jeg meg til i morgen (eller i dag, klokka nærmer seg 5). Vi skal til Gine og Espen og feire nyttårsaften og det tror jeg kan bli veldig bra! Champagne og litt småtteri av fyrverkeri er kjøpt inn, kalkunen er tatt opp og vi stiller med godt humør :)

Nyttårsforsetter? Tjaa.... Det er en hemmelighet inntil videre :)

Godt nyttår!!!! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Brettspilling er en flott juletradisjon. Vi fikk en nytt spill i år som ble en kjempehit i romjula. Jeg snublet over spillet på dette nettstedet; http://www.brettspillguiden.no/kritikker/?gid=471
Vi burde spille mer også eller i året. Det er virkelig kvalitetstid på boks:)

Catta sa...

Heihei!
Hehe, høres ut som en toppers jul!
Ha en fin helg