fredag, august 01, 2008

Geocaching

Reinhardt driver med noe som heter geocaching, og det syns jeg og Christopher hørtes ganske gøy ut. Geochaching er en slags orienteringslek med GPS. Det ligger poster, som kalles cacher, over hele verden og det finnes over 500 000 cacher i verden. Når man finner en slik post signerer man den og logger det på en side på internett. Så er det jo litt om å gjøre å finne mange cacher, og man kan bytte ut innholdet i boksene osv.

Mandag bestemte jeg og Christopher oss for å spleise på en billig GPS, siden vi ikke vet om vi syns det er gøy enda eller om vi kommer til å drive så mye med det. Vi kjøpte en brukt GPS og dro ut på "skattejakt" for å finne noen cacher i nærheten. Christopher var med Reinhardt i Sarpsborg/Fredrikstad og da var det visst ganske enkelt å finne cachene, men når vi skulle begynne å lete her i Oslo, viste det seg at det var vanskeligere enn vi trodde. Vi surra rundt, og fant etter mye leting en boks ved Akebakken. Når vi skulle lete etter neste, ved den gamle brannstasjonen på Kjelsås, ble vi nødt til å bruke internett på mobilen og finne hint. Men vi fant den også, og en ved Trikkehallen på Kjelsås.

Så var det siste, den skulle være ved Grefsen kirke. For det første bomma vi totalt og trodde kapellet var kirka (haha) og dermed gikk vi rundt hele kirkegården der (og den er ikke liten!!) for å lete etter cachen. Det var kjempeskummelt for klokka var over 1o og det var helt mørkt. Etterhvert ga vi opp og kjørte videre. Da fikk vi se Grefsen kirke, som jo er endel større enn kapellet ;) Vi gikk ut for å lete, men ga etterhvert opp da det var blitt altfor mørkt.

Velvel, vi hadde det jo ganske gøy, og vi kommer sikkert til å drive med litt geocaching i tida framover :)

Ingen kommentarer: