onsdag, september 10, 2008

Tidsklemma?

Hehe, ja det var den der berømte greia som jeg hittil ikke har vært så berørt av. Men akkurat nå føles dagene som en kamp mot klokka der jeg desperat prøver å få gjort litt av det jeg har mest lyst til... Men det blir å sove, dra på jobb, dra hjem (sånn i 7-8-tida), spise, forberede timer og legge seg igjen... For et liv :P Er det virkelig sånn jeg skal leve de neste 40 åra? ;)

Jeg kan virkelig IKKE skjønne hvordan man skal få tid til å ha barn! Jeg har mer enn nok med å få tid til det jeg selv må gjøre... Jeg er virkelig imponert over de som får det til!! (Det er tydligvis noe jeg ikke har skjønt, men som jeg sikkert skjønner etterhvert :)

I tillegg merker man tidspresset på jobb... Mange (inkludert meg tidligere) tenker at 1.klasse ikke er såå stress, og at man sikkert kan dra hjem sånn rundt 4 de fleste dagene, men der tar de feil...! Det er helt vilt mye å gjøre, møter og samrådingstid, og teamsamarbeid og telefoner som skal tas, og elever som skal screenes og luses (ja, både hodeluses og leseutviklingsskjemaLUSes), konferansetimer og foreldremøter osv osv, og når skal jeg få tid til å planlegge undervisningen? Jo, det blir nå det, sånn halv 11 på kvelden, da jeg egentlig burde legge meg... Jeg burde vel egentlig skjønt det, da jeg leste Andy Hargreaves' "Lærerarbeid og skolekultur" (deprimerende bok)...?

Men det er en ting som gjør at man holder ut... Gleden ved å se at elevene gjør framskritt! Og det er akkurat da, når man ser at de to mest ukonsentrerte elevene faktisk klarer å ta i mot en beskjed og gjøre akkurat det de skal, eller når en elev oppdager at - ja - hun kan lese! Det står IS! - det er da man får lønn for strevet :)

4 kommentarer:

9na sa...

Hmm, ikke mer å si om tidsklemma, jeg har ingen gode løsninger, bare enig og frustrert. Men man blir vel mere vant med det etterhvert...? Og dsessuten er det kanskje derfor man får rynker og grå hår med tiden,og ikke ser ut som man er 22 når man er 45? Kanskje?

Anonym sa...

Det siste du skrev var så nydelig. Det er noe av det jeg gleder meg til når jeg kommer ut i skolen.

Det er så herlig å høre :)

MAnge klemmer fra en som gjerne vil treffe deg en dag. Men ikke føl noe press. Vil ikke lage ekstra tidsklemme for deg. Men så fort du kunne tenke deg å gjøre noe, så er jeg med :)

Anonym sa...

Huff! ka æ skal si ...håper du klare å få litt energi påfyll når du har fri!!
Ei ny og god arbeids uke ønskes deg! klæm fra mææ!

Anonym sa...

Hei Lise!
Har flere gang vært inne og lest bloggen din. Ser at du strever med å få gjort alt som følger med jobben. Det betyr at du tar jobben alvorlig og gjør ditt beste. Forhåpentligvis vil det gå litt lettere etterhvert. Lag litt tid til deg sjøl også!
Klem fra mæ i Sør-Tverrfjord