tirsdag, januar 13, 2009

Du skal høre mye...

Elevene skal lage setninger med ukas ord; være:
"Jeg vil være snill"
"Jeg vil være glad"
"Jeg vil være en toalettbørste"
"Jeg vil være en pygméapekatt"
"Da vil jeg spise deg!"

Elevene får hver uke smake på noe som begynner på ukas bokstav. De må lukke øynene og alle skal putte det de får i munnen, uten å se hva det er. Så skal de gjette hva det er. Forrige ukes bokstav var U, og vi hadde med urtedrops.
Alle er enige om at det er drops, men vi vil vite hva slags smak det er.
"Jeg tror det er uglesmak"
"Er det ugledrops?"
"Det smaker utedo"
Etter en rekke dårlige forslag må vi til slutt si hva det er. Men en av elevene slår seg ikke til ro med det, han ser alvorlig på oss og sier:
"Jeg tror det er uglebæsj"

Som lærer blir man hver dag vurdert, og da også på utseende. Kommentarer om klær, hår og kropp må man tåle, og det meste er hyggelig :) Men hvordan skal man karakterisere denne? "Du er akkurat passe tjukk, akkurat som en pølse!"

Det er utrolig hva de kan finne på å si, og det er mange ganger jeg og Yvonne har knekt sammen i latter. Det syns selvfølgelig elevene er kjempegøy. Ikke minst har jeg fått meg en god latter når jeg har prøvd å tegne noe på tavla, og jeg innser at det faktisk ikke er mulig å se hva jeg har tegnet... Og elevne oppmuntrer meg så godt de kan: "Jeg syns du er KJEMPEFLINK til å tegne." "Den er KJEMPEFIN" Og så: "Jeg kan godt hjelpe deg med å tegne..."

3 kommentarer:

9na sa...

Herlig morsomt... Og jeg gleder meg til dere kommer til X, hva serverer dere da...?

Som dagene går sa...

Morsomt innlegg. Det er utrolig så mye artig en kan få høre, spesielt fra de minste elevene. Skulle samla slike gullkorn. Z,X,Æ kan vel by på utfordringer, kanskje noen slags pastiller eller...?

Turid sa...

Ja ,ja ..unger og fulle folk , da får en høre sannheta..
Trivelig at du er her igjen- hilser til de eldre hm. hm.