torsdag, november 30, 2006

Moskébesøk

Vi skulle besøke en moské idag, som en obligatorisk del av KRL-undervisningen. I vår uvitenhet trodde vi det bare var én stor moské på Grønland, så vi tok oss god tid. Da vi endelig oppdaga at vi hadde gått til feil moské var det bare å løpe tilbake, men vi rakk det akkurat :)

Det ble et interessant besøk. Vi fikk en omvisning, og så et foredrag, avbrutt et par ganger pga. bønn. Jeg trodde kvinner i moskéen når mennene skal be var litt fy fy, men neida, vi fikk til og med se på at de ba! Det ble altså en liten pause under bønnen når klokka var 1, og vi ble servert kjeks og brus. Så der gikk vi rundt inni moskéen med hver vår cola boks i hånda, mens 20 mannfolk sto på rekke og ba. Spesielt.

Etterpå fortsatte foredraget. Det var veldig interessant og han fyren som holdt det var egentlig nesten litt morsom. Vi lo i hvertfall flere ganger, stort sett med han, ikke av han... ;) Hver gang han sa Muhammed la han til "fred være med ham". Det ble nesten litt komisk da han nevnte Muhammed flere ganger i en setning, og hver gang måtte han legge til "fred være med ham". Til og med i powerpoint-presentasjonen sto det "Muhammed (FVMH)".

Dessverre fikk vi ikke hilst på sjefs-muslimen... Men de som holdt foredrag var veldig hyggelige med oss, og ville nesten ikke la oss gå derfra. De var i hvertfall åpne for at vi kunne sitte igjen der og spørre spørsmål, de skulle være der så lenge vi trengte de!

Ingen kommentarer: